MsExchange Blog Spot Telnet25

May 15, 2010

Exchange is unable to mount the database that you specified,Error code: MapiExceptionBusy,Unable to mount database…

Filed under: General — telnet25 @ 4:28 am

Problem: After dismounting Database and trying to mount it, you receive fallowing error on Clustered mailbox server, Exchange 2007,trying to bring the database online from EMC is not working,

——————————————————–

Microsoft Exchange Error

——————————————————–

Failed to mount database ‘SG15MB1’.

SG15MB1

Failed

Error:

Exchange is unable to mount the database that you specified. Specified database: MailServer1\SG15\SG15MB1; Error code: MapiExceptionBusy: Unable to mount database. (hr=0x8004010b, ec=-2147221237)

image

Solution:

  • Open fail over cluster Management
  • Console
  • Click Services and applications
  • Click server name, in the middle pane
  • scroll all the way down “other resources”
  • find the SG shows offline
  • Make a right click and select bring this resource ONLINE

image

If you are running off single exchange server check to make sure system attendant service is running, you may have to restart this service to get going.

Best regards,
Oz Casey , Dedeal
MCITP (EMA), MCITP (SA)
MCSE 2003, M+, S+, MCDST
Security+, Project +, Server +
Http://smtp25.blogspot.com (Blog
Http://telnet25.spaces.live.com (Blog)
Http://telnet25.wordpress.com (Blog

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: